Näin järjestät unohtumattomat teemajuhlat

Haluatko järjestää juhlat, jotka vieraat muistavat? Järjestä teemajuhlat. Järjestäminen ei ole vaikeaa, päinvastoin. Teema helpottaa juhlakoristeiden ja ruokien suunnittelua.

Teeman voi rakentaa niin lastenjuhlien kuin aikuisten juhlienkin ympärille. Myös häihin, rippijuhliin tai ristiäisiin/nimenantojuhliin voidaan valita teema, joka yllättää ja ilahduttaa vieraita.

Innostuminen ja ripaus mielikuvitusta ovat avaimet onnistumiseen. Pinterest on loistava lisä omaan mielikuvitukseen. Olemme keränneet lisäksi muutamia vinkkejä, joiden avulla onnistut varmasti.

 

Teeman valinta

Teemaa valittaessa on hyvä miettiä, kenelle juhlat järjestetään. Ketä kutsutaan ja minkä tyylisiä ihmisiä vieraat ovat. Sopiiko teema kohderyhmälle?

Valittavia juhlateemoja on lukemattomia. Valitse teema, josta innostut ja jonka ympärille haluat suunnitella upean kokonaisuuden. Teema voi olla oikeastaan mitä tahansa; jokin väri, maa, aikakausi tai juhlajärjestäjän syntymävuosikymmen.

Teemaideoita

 väri

aikakausi (20 –luku /salakapakka, hippijuhlat, 90 –luku)

 maa & kaupunki

 tv -sarja, elokuva, lastenohjelma, kirja

 vuodenaikaan liittyvät teemat (rapujuhlat, grillijuhlat, rosvojuhlat, puutarhajuhlat, Halloween, venetsialaiset, festarit, Oktoberfest, Movember)

 urheiluteema

 ruokateema tai tasting (suklaan maistelu, viinijuhlat, cocktailjuhlat, racletteilta)

 toogabileet, merirosvojuhlat

Kutsut

Tuo teema esille jo kutsussa. Kerro myös toive mahdollisesta pukukoodista. Jos haluat yllättää vieraasi, lähetä juhlakutsu internetin sijaan postissa.

 

Teema esille

Koristeet ovat usein ratkaisevassa osassa teeman esiin saamisessa. Tuo juhlien teemaa esille kattauksessa ja koristelussa. Ilahduta vieraita koristelemalla epätavallisempiakin paikkoja, kuten sisäänkäynti ja wc. Koristeluissa vain mielikuvitus on rajana. Käytä tunnelman luomiseen esimerkiksi kukkasia, paperikoristeita, ilmapalloja, viirinauhoja ja julisteita. Tällä hetkellä erityisen suosittuja juhlakoristeita ovat lightbox – kirjainvalotaulut, kirjainbannerit ja foliopallot. Juhlahumun koristevalikoiman kokonaisuudessaan löydät täältä.

Kattauksessa teema on helppo tuoda esille kattaustarvikkeilla ja koristeilla; lautasilla, mukeilla, lautasliinoilla, paperipilleillä, koristetikuilla ja herkkurasioilla.

 

Menu

Millainen menu sopii teemaan?

Otetaan esimerkiksi Jenkkihenkiset teemabileet, jolloin voit rakentaa menun esimerkiksi seuraavasti.

Valitse ruoat, jotka yhdistät vahvasti kyseiseen maahan.

Täydennä juomilla, jotka vahvistavat mielikuvaa.

Käytä jälkiruoassa maan lipun värejä.

Suhteuta ruokamäärä vierasmäärään. Jos juhlat alkaa jo päivällä, on hyvä varata myös iltapalaa. Suunnittele etukäteen, kuinka kauan menun valmistus vie aikaa ja testaa reseptit etukäteen. Pyri esivalmistelemaan mahdollisimman paljon etukäteen, jotta ehdit olla vieraiden kanssa mahdollisimman paljon. Ja mikä tärkeintä,  hyvällä valmistelulla pystyt nauttimaan myös itse juhlistasi.

 

Musiikki & Ohjelma

Musiikki luo tunnelmaa ja rentouttaa ilmapiiriä.

Valmistele juhliin sopiva soittolista. Testaa ennen juhlien alkua, että laitteet toimivat ja tarkista netin toimivuus, jos soittolista ei ole saatavilla ilman internetyhteyttä.

Haluatko juhliisi ohjelmaa vai riittääkö rento jutustelu ja yhdessäolo? Yksi helppo ja hauska ohjelmanumero on Photo Booth. Vieraat voivat kuvauttaa itsensä käyttäen hauskaa rekvisiittaa ja hassuttelusta jää muisto juhlista kuvien muodossa.

 

  Klikkaa kauppaan