Näin järjestät onnistuneet lastenjuhlat

 

Valitse teema.

Teeman valitseminen lasten syntymäpäiville helpottaa koristeiden, ohjelman ja tarjottavien suunnittelua. Lapsi on varmasti mielissään valitessaan teeman itse, tai vaihtoehtoisesti voitte aloittaa juhlatunnelmaan virittäytymisen suunnittelemalla teemaa yhdessä. Teemaksi sopii esimerkiksi päivänsankarin suosikki väri, hahmo tai harrastus. Teeman voi tuoda tyylikkäästi esille väreillä, teksteillä ja pienillä yksityiskohdilla. Esimerkiksi Unicorn -juhlat rakentuvat kauniista pastellinsävyisistä koristeista ja kattaustarvikkeista, joita täydentää Unicorn -aiheiset foliopallot ja koristenauha. Tutustu toteutettuihin juhliin linkeistä: Unicorn -juhlat, Lego -juhlat, Jäätelö -juhlat, Frozen -juhlat.

Vaihtoehtoja juhlien toteuttamiseen on yhtä monta kuin juhlien järjestäjiä. Jotkut haluavat tehdä kaiken itse, toiset ostavat mahdollisimman paljon valmiina. Oli sinun tyyli mikä tahansa, onnistut varmasti ikimuistoisten juhlien järjestämisessä.

Päätä juhlien kesto.

Juhlien kesto on hyvä päättää etukäteen. Yleisesti riittävänä aikana lastenkutsuille pidetään noin 1,5 tuntia.
Lähetä kutsut vieraille.
Missä? Milloin? Kauanko kestää?
Ilmoittautumisen yhteydessä on hyvä pyytää kertomaan mahdollisista allergioista. Kutsussa kannattaa jo tuoda ilmi juhlien mahdollinen teema ja toive sen mukaisesta pukeutumisesta.

Kutsuttujen lapsien vanhempien numerot on hyvä ottaa ylös sekä antaa oma numero, että olette molemmin puolin tavoitettavissa.

Mieti tarjoilut juhlijoiden mukaan.

Suolaiset ja makeat herkut on hyvä olla sellaisia, joita lapsen on helppo syödä. Perinteisen kakun lisäksi suositaan usein kuppikakkuja ja cakepopseja. Jäätelöbaari on loistava idea etenkin kesällä, jolloin myös grilliherkut, kuten burgerit ja hodarit on helppo toteuttaa. Varsinkin pienempien lasten juhliin kannattaa valita kertakäyttöastiat.

Suunnittele synttäreiden ohjelmanumerot ja leikit etukäteen.

Mielenkiintoinen tekeminen saa lapset viihtymään ja vältytään ylimääräiseltä levottomuudelta. Olemme koonneet lastenjuhliin muutamia leikki-ideoita, jotka löydät alta.

Jos haluatte muistaa vieraita kaverilahjoilla, voi niiden tekeminen olla yksi ohjelmanumero. Juhlijoille voi antaa mukaan teeman koristeita (Esimerkiksi heliumilla täytetyt ilmapallot ovat usein lasten mieleen.) juhlaherkkuja tai täyttää kaverilahjapussit jo etukäteen.

Suosittelemme:

Varasto loppu
39.70 sis. alv. 24%
4.90 sis. alv. 24%

Leikit ja pelit

Vettä kengässä
Osallistujat jaetaan kahteen yhtä suureen ryhmään. Toinen ryhmistä siirtyy ensin huoneen ulkopuolelle. Sisälle jääneet valitsevat itselleen parin toisesta porukasta. He tulevat huoneeseen yksi kerrallaan kumartamaan haluamalleen henkilölle. Jos kumartaa osallistujalle, joka ei ole valinnut kysyjää, sanotaan ”Vettä kengässä”, jolloin kysyjän pitää hyppiä yhdellä jalalla ulos. Jos hän kumartaa oikealle ihmiselle, todetaan ”Taivaaseen” ja kumartaja saa jäädä huoneeseen. Jokainen käy kumartamassa, kunnes löytää vastaparinsa. Kun parit ovat löytyneet, vaihdetaan osia.

Onginta
Kiinnitä esimerkiksi muoviämpäri keppiin narulla kiinni. Ongintaverho (esimerkiksi pöytäliina) on helppo kiinnittää oviaukkoon. Saaliit toimivat hyvin synttäreiden kaverilahjoina, jotka voi sujauttaa näppärästi kaverilahjapusseihin.

Rikkinäinen puhelin
Yksi leikkijöistä laittaa juorun liikkeelle seuraavalle, joka kertoo sen hänen jälkeensä olevalle. Viimeisenä tarinan kuullut henkilö, kertoo tarinan kaikille. Onkohan juttu muuttunut?

Junatarkastaja
Aseta tuolit vierekkäin jonoon. Yksi leikkijöistä valitaan konduktööriksi, joka selvittää kaikilta, mihin he ovat matkalla. Hän yrittää painaa tarkasti mieleensä jokaisen matkustajan istumapaikan. Poistuttuaan huoneesta, vaihtavat matkustajat keskenään paikkoja. Lipuntarkastajan tehtävä on kertoa, miten paikat ovat vaihtuneet.
Jos leikkiin halutaan lisähaastetta, voidaan sopia, että yksi matkustaja muuttaa esimerkiksi pukeutumisessaan jotain ennen kuin tarkastaja tulee uudestaan junaan. Tarkastaja yrittää huomata myös muuttuneen yksityiskohdan.

Autiolle saarelle ottaisin mukaan…
Leikkijät muodostavat ringin. Yksi aloittaa lauseella ” Autiolle saarelle ottaisin mukaan ” ja kertoo yhdellä sanalla, mitä ottaisi mukaan. Ringissä seuraava sanoo täsmälleen kuten edellinen, mutta lisää lauseeseen oman sanansa. Muistaako viimeinen kaikkien mukaan ottamat tavarat?
”Autiolle saarelle ottaisin mukaan vettä..”
”Autiolle saarelle ottaisin mukaan vettä, puhelimen…”
”Autiolle saarelle ottaisin mukaan vettä, puhelimen, kaverin…”

Mikä eläin?
Jokaisen leikkijän selkään kiinnitetään lappu, jossa on jonkun eläimen nimi tai kuva. Tavoite on selvittää, mikä eläin komistaa selkää. Leikkijät saavat kysyä muilta kysymyksiä, joihin pystyy vastaamaan ”kyllä” tai ”ei”. Esimerkiksi ”Asunko navetassa, onko minulla häntää..” Leikki jatkuu kunnes kaikki ovat saaneet selville oman eläimensä. Halutessaan teeman voi vaihtaa esimerkiksi urheilulajeihin tai julkisuudenhenkilöihin.

Muistitesti
Jokaiselle osallistujalle jaetaan kynä ja paperia. Pöydälle laitetaan vieraiden iästä riippuen 10 – 20 erilaista esinettä. Jokainen saa katsoa esineitä sovitun ajan ja yrittää painaa mahdollisimman monta niistä mieleensä. Kun aika päättyy, peitetään esineet. Leikkijät kirjoittavat ylös niin monta kuin muistavat. Kuka häikäisee muistillaan?

Aasin häntä
Silmät sidottuina ja hieman pyörien jokainen pelaaja yrittää vuorollaan saada Aasille hännän oikeaan kohtaan. Lähimmäksi osunut voittaa.
Piirrä aasin kuva isolle paperille ja leikkaa sille erillinen häntä.

Aarteen etsintä
Aarteen etsinnän voi sovittaa hyvin synttäreiden teemaan. Leikki sopii hyvin eri-ikäisten lastenjuhliin. Yksi aloitustapa on antaa lapsille aarrekartta tai suullinen vihje, joka vie askeleen lähemmäksi aarretta. Löydetyt aarteet toimivat hyvin synttäreiden kaverilahjoina.

Adjektiivileikki
Kirjoita pieni tarina, jossa esiintyy kaikki kutsutut vieraat. Aihe voi liittyä esimerkiksi synttärijuhliin. Jätä tyhjä kohta vierasta kuvaavan adjektiivin paikalle. Kohdat täytetään sattumanvaraisesti adjektiiveillä, jotka lapset saavat itse keksiä. Leikki huipentuu, kun tarina luetaan yhdessä.

Sanomalehtileikki
Kääri palkinnon ympärille reilusti sanomalehteä. Lapset asettuvat rinkiin, musiikki laitetaan soimaan ja sanomalehteen pakattu palkinto kiertämään lapselta toiselle. Kun musiikki pysähtyy, saa osallistuja, jolla käärö on sillä hetkellä, alkaa repiä sitä auki, kunnes musiikki jatkuu. Osallistuja, joka saa omalla vuorollaan palkinnon esiin, saa pitää sisällön.

Tietokilpailu
Pidä tietokilpailu synttärivieraille. Visassa voi olla teema tai kysymykset voivat koskea useampaa aihetta.

Tasapainokilpailu

Speden Peleistä tuttu ”Silmät kiinni nyt, jalasta kiinni nyt”. Leikin voi toteuttaa pareittain tai niin, että kaikki ovat yhtä aikaa mukana. Leikinvetäjä pyytää ensin osallistujia sulkemaan silmänsä ja sen jälkeen nostamaan toisen jalan koukussa ilmaan kropan etupuolelle. Kenen tasapaino säilyy pisimpään?

Ulkoleikit

Vesi – ilmapallo –peli
Tarkoitus on saada vesi-ilmapallot osumaan sopivan etäisyyden päässä oleviin ämpäreihin, rikkoutumatta tietenkin. Jokaisesta osumasta saa pisteen.

Viestileikit
Jaa synttäriporukka kahteen joukkueeseen, jotka muodostavat omat jonot. Laita 10 -20 m päähän merkki, joka osallistujien tulee omalla vuorollaan kiertää ja lähettää joukkueen seuraava matkaan. Jokaisella osuudella voi olla oma tyyli liikkua: juoksu, tasajalkahyppy, takaperinjuoksu, rapukävely, yhdellä jalalla hyppiminen…

Jotain ihan muuta:

Naamiaiset
Syntymäpäiville saa mukavasti väriä, kun pitää ne naamiaisina. Muista ilmoittaa teemasta kutsussa. Perinteisesti naamiaisissa palkitaan juhlien paras asu.

Leffailta
Etenkin vanhemmille lapsille sopii synttäriteemaksi leffailta. Elokuvatunnelmaa voit luoda kotiisi hankkimalla teemaan sopivat kattaustarvikkeet. Jokaiselle vieraalle voi antaa oman herkkuboxin, johon saa kerätä omat leffaherkkunsa.

Klikkaa kauppaan - Juhlakoristeet

Katso juhlavinkit blogistamme