Isänpäivän brunssi

Meidän perheessä vietettiin viime sunnuntaina isänpäivää toista kertaa. Vuosi sitten tyttömme oli vasta kahden kuukauden ikäinen ja täytyy sanoa, että oli hieman toisenlainen päivä. Aamupalan tekeminen isille oli hieman helpompaa vauvan kanssa, joka pötkötteli pöydällä seuraillen äidin touhuja. Nyt touhuttiinkin reilun vuoden ikäisen taaperon kanssa, joka mielellään osallistuu aivan kaikkeen. Se on kyllä tosi ihanaa ja liikuttavaa, mutta siinä vaiheessa kun on sämpylätaikina tekeillä, muffinit uunissa ja koristelutkin kesken, niin mietin muutaman kerran kaihoisasti sitä ensimmäistä isänpäivää.

Teimme tänä vuonna isille aamiaisen sijaan brunssin, ihan paristakin syystä. Ensinnäkin, jos olisin halunnut viedä aamiaisen sänkyyn, olisi pitänyt nousta jo aamuyöllä, että ehdin tehdä kaiken ajoissa. Toisekseen, mieheni ei koskaan välitä syödä aikaisin aamulla, vaan etenkin viikonloppuaamuisin haluaa odottaa parikin tuntia ja herätellä nälkää. Halusin noudattaa jotain väriteemaa, sen on yleensä oma tyylini. Isin brunssille päädyin minttuun, se on ihanan raikas ja sopi ikkunasta vielä viikonloppuna näkyvään valkoiseen maisemaan. Eikä muuten ollut hassumpi syy sekään, että yksi tyttömme (kymmenistä…) lempinimistä on Minttu.

IMG_9851

1

Mitä me sitten tytön kanssa laitoimme pöytään? Leivoimme sämpylät, mieheni maun mukaan paistoin ne ihanan rapeakuorisiksi. Sämpylän päälle tarjolla oli perusleikkeleet, juusto ja kasvikset. Lisäksi tietysti isille pitää olla pekonia (uunissa pellillä paistettuna tulee parasta!) ja paistettua kananmunaa. Leipäjuuston tarjoilin hauskasti tähden muotoisella piparkakkumuotilla painettuna, koristeeksi tein lipputikkuja.

IMG_9842

3

Kotoa löytynyt mintunvärinen kerrosvati oli täynnä raikkaita hedelmiä. Niiden lisäksi tein helpon mansikkasmoothien, joka nautittiin ihastuttavista pienistä, lasisista pulloista. Pullon koristelin teipillä ja ilmeen viimeisteli paperipillit.

IMG_9804

IMG_9830

Kakkua ei meidän isille nyt tehdy, sen sijaan suklaamuffineja. Isin maku huomioiden taikinaan lorahti isojen suklaapalojen lisäksi reippaalla kädellä kardemummaa, nam! Muffinit paistui kätevästi kivoissa mustavalkoisissa vuoissa ja koristeliput tein valmiista tarroista.  Samoja tarroja käytin muuten lautasliinarenkaiden sijaan, näppärää ja kaunista. Muffineille rakensin itse jalallisen tarjoiluastian kertakäyttömukista ja –lautasesta. Hyvä ratkaisu jos kotoa ei löydy tarpeeksi tarjoiluastioita. Lisäksi sen avulla sai pöytään lisää teemaväriä.

IMG_9798

IMG_9850

Laitoin vielä lautasten alle isot mintunväriset paperilautasliinat vähän kuin tabletiksi. Lautasliinoja käytin myös viirinauhan tekoon. Supernopeaa ja kuten jo aiemmassa tekstissäni todettu; ei ole hetkeäkään jota ei viirinauha muuttaisi ihanaksi hetkeksi. Lautasliinat on vain taitettu keskeltä puoliksi ja laitettu narun päälle roikkumaan. Ne voi siis käyttää uudelleen, sillä niihin ei tarvitse laittaa mitään teippiä tai liimaa, hyvin pysyvät ilmankin.

2

Jotta brunssi olisi täydellinen, tarvitaan tietysti kahvia ja tuoremehua. Mehu oli suloisissa pulloissa, ja kuten smoothiepullotkin, nekin saivat ylleen teippikoristuksen ja paperipillin.

Onnistunut isänpäivä, onnistunut brunssi. Parasta isin mielestä taisi olla kuitenkin se, kun yhdeltätoista aamupäivällä kapusimme tytön kanssa yläkertaan herättämään hänet. Tyttö meni kortti kädessä isin kainaloon möyrimään ja höpötti yksivuotiaan omalla kielellä Hyvää Isänpäivää Isi!

IMG_9831

IMG_9809

Vastaa