Vinkkejä juhlien koristeluun

Tähän postaukseen on kerätty Juhlahumun ja Fantastic Playroom -blogin kirjoittajan, tulevan visualistin, vinkit juhlien somistamiseen. Lisäksi juhlasuunnittelijamme, juhla- ja hääsomistamisen ykkösnimi Jenni Kankainen (Juhlahuuma) lupautui vinkkaamaan muutamista tämän syksyn ja tulevan vuoden juhlatrendeistä.

 

1. Valitse teema

Teeman valitseminen helpottaa yhtenäisen kokonaisuuden suunnittelua ja toteutusta. Usein juhlien somistusta aletaan miettiä jonkun päävärin/värien ympärille. Teemavärien valitseminen helpottaa oleellisesti juhlakoristeiden hankintaa sekä yhtenäisessä koristelussa onnistumista.

”Kannattaa valita muutama, maks. 4 väriä, joiden kanssa lähtee koristeluja miettimäänParhain kokonaisuus syntyy kun teema on päätetty jo ennen kutsujen lähettämistä. Kutsu voi olla jo valmiiksi sävyihin sopiva ja tyyliltään oikeanlainen. Silloin se antaa vastaanottajalle jo pienen vinkin millaiset juhlat on tulossa. Selkeimmin teema ja värimaailma välittyy myös juhlavieraalle, kun tyyli ei mene rikki missään vaiheessa, vaan linja on yhtenäinen alusta loppuun asti, kutsuista koristeisiin, kattaukseen ja mahdollisiin kukkiin.” 

Etenkin häissä suosittua on valita ikään kuin yläteema, johon liitetään teeman sopivia värejä, jotka otetaan huomioon koristelussa. Esimerkiksi nyt pinnalla olevaan Art Deco -teemaan yhdistetään usein metallinhohtoisia sävyjä. Sen sijaan yhä suositumpaan natural -teemaan yhdistyy luonnollisesti valkoinen ja vihreä.

 

2. Ideoi ja suunnittele

Aloita suunnittelu ja juhlien valmistelu ajoissa. Ideoi rohkeasti ja etsi tarvittaessa koristeluideoita netistä. Etenkin Pinterest ja Instagram ovat täynnä inspiroivia juhlakuvia. Meidät löydät molemmista nimimerkillä @juhlahumua ja juhlasuunnittelijamme Jenni inspiroi tunnuksella @juhlahuuma. Täältä blogista ja Juhlahuuman kuvagalleriasta kannattaa myös pyörähdellä etsimässä ideoita. Kun sopiva idea tulee, kannattaa ottaa screenshot tai kirjata se muulla tavoin ylös.

Kirjaa ylös kaikki muistettavat asiat ja mieti etukäteen, mitä voit tehdä missäkin vaiheessa. Tee mahdollisimman paljon etukäteen, jotta voit itsekin nauttia juhlista.

juhlahumua_blogi_yhteistyö_minime_baby shower_vauvakutsujen kattaus

kuva: Mini & Me

3. Mitä kannattaa koristella?

Koristeita, lisää koristeita. Näyttävissä juhlissa koristeita harvoin on liikaa. Varsinkin jos vieraita on paljon pienehkössä tilassa, hukkuu yksittäiset juhlapöytään sijoitetut koristukset helposti. Koristeluja mietittäessä kannattaa pohtia vieraiden oleskelupaikkaa, ruokien tarjoilupaikkaa, kahvipöytää ja muita juhlien kannalta oleellisia paikkoja, ja sijoittaa koristeet sinne. Käytä hyväksesi koko tila katseen korkeudelta kattoon saakka. Katosta roikkuvat koristukset näkyvät hyvin ja niillä saa helposti tunnelman luotua. Näyttävä sisääntulo on aina plussaa!”

Suosittelemme panostamaan tarjoilupöydän koristeluun. Herkulliset ja kauniisti esille laitetut tarjottavat ovat jo itsessäänkin todella näyttäviä. Jos kuitenkin haluat lisätä näyttävyyttä, voi tarjoilupöydän ympärille lisätä herkkujen lisäksi myös koristeita. Tarjoilupöydän koristelu on hyvä aloittaa juhlien tyyliin sopivasta pöytäliinasta. Koristeeksi sopivat erinomaisesti kukat, paperipillit, (heliumilla) täytetyt ilmapallot, kirjainkoristeet, paperikoristeet ja lightbox – valotaulut.

juhlahumua_juhlavinkit_juhlablogi_juhlakoristeet_yhteistyo_fantastic-playroom_ideoita-juhlien-koristeluun_tarjoilupoyta

kuva: Fantastic Playroom

4. Mitä koristeita kannattaa valita?

Juhlakoristeissa on paljon valinnanvaraa ja välillä voi olla vaikea päättää, mihin panostaa. Jotkut tykkäävät askarrella paljon somisteita itse, kun taas toiset ostavat juhlakoristeet mieluusti valmiina. Molemmilla tavoilla ja niitä yhdistelemällä pääsee varmasti yhtä kauniiseen lopputulokseen. Alle on listattu joitakin juhlakoristeita, joiden saa luotua niin näyttäviä kokonaisuuksia kuin ihania yksityiskohtia.

 

Paperikoristeet & valokoristeet

Erityisen suosittuja juhlakoristeita tällä hetkellä ovat erilaiset paperikoristeet ja valokoristeet. Pom pom -silkkipaperikukat, honeycomb -paperipallot, paperilyhdyt ja paperiviuhkat mahdollistavat sekä ison että pienen juhlatilan näyttävän koristelun. Kattoon ripustetut pom pomit, riisipaperilyhdyt ja valonauhat luovan upean kokonaisuuden isoonkin juhlatilaan.

juhlahumua_blogi_1vsynttarit_ilmapallo_lightbox_valotaulu_funtobeone_1vtytto

 

Ilmapallokoristeet

Täytetyt ilmapallot sopivat moniin juhliin. Täyttämällä ilmapallot heliumilla saat helposti näyttäviä ilmapallokoristeita. Myös foliopallot ovat erittäin suosittuja juhlakoristeita. Synttäreille ja vuosijuhliin sopii upeasti numerofoliopallot, joita voi käyttää myös pöytänumeroina. Love -kirjainfoliopallot (kulta, hopea & hopea 40cm) sen sijaan koristavat kauniisti häitä, kihlajaisia ja muita rakkauden täyteisiä juhlia. Ristiäisiin ja nimiäisiin nappivalinta on baby-kirjainfoliopallot.

juhlahumua_juhlahuuma_juhlaa-fi_juhlatarvikkeet_juhlakoristeet_juhlasuunnittelu_haasuunnittelu_skumppatorni

juhlahumua_juhlahuuma_juhlaa-fi_haakoristeet_haasuunnittelu_love-kirjainfoliopallot-kulta

kuva: Wedding Chicks

Lightbox – kirjainvalotaulut

Tämän hetken trendikkäin juhlakoriste on varmastikin lightbox-kirjainvalotaulu. Sen avulla saat luotua upean yksityiskohdan juhliin. Valotauluun voi esimerkiksi kirjoittaa juhlien teemaan sopivan tervehdyksen, kertoa baarin olevan auki tai merkitä valotauluun juhlien virallisen hastagin. Ristiäisiä / nimiäisiä koristaa kauniisti lightbox, johon on kirjailtu juuri nimen saaneen pikkuisen nimi.

juhlahumua_juhlahuuma_juhlaa-fi_juhlakoristeet_juhlatarvikkeet_juhlasuunnittelu_haasuunnittelu_ideoita-juhlien-koristeluun_lightboxit

kuva: Juhlahuuma

juhlahumua_blogi_yhteistyö_pieces of miracles_lastenjuhlat_3v synttärit_lightbox A5_party time

kuva: Pieces of Miracles

Kirjainbannerit & lippunauhat

Kirjainbannerin avulla saat kirjailtua pienen tervehdyksen vieraille. Sen lisäksi, että kirjainbannerin tekstit ovat osa juhlasomistusta, saa niillä ohjattua vieraita. Kirjainbannerin avulla on helppo osoittaa esimerkiksi karkkibuffetin tai juomabaarin sijainti tai toivottaa vieraat tervetulleeksi jo ovella. Ristiäisissä / nimiäisissä kirjainbanneriin saa kauniisti lapsen nimen.

juhlahumua_juhlahuuma_juhlaa-fi_juhlatarvikkeet_juhlakoristeet_juhlasuunnittelu_haasuunnittelu

kuva: Juhlahuuma

juhlahumua_blogi_1vsynttarit_ilmapallo_kirjainbanneri

 

Kukat & kynttilät

Kauniit kukat sopivat juhlaan kuin juhlaan. Toiset eivät osaa kuvitellakaan järjestävänsä juhlia ilman tuoreita kukkia. Toisille kukilla ei ole niin suurta merkitystä. Oli niin tai näin, kukilla ei voi koristelut mennä pieleen. Usein ihanat kukat tuovatkin sen viimeisen silauksen juhlakoristeluihin. Kynttilät luovat lämmintä tunnelmaa ja niiden avulla on helppo saada kattaukseen ja tarjoilupöytään näyttävyyttä.

juhlahumua_juhlahuuma_juhlaa-fi_kukkapalvelut_juhlatarvikkeet_juhlakoristeet_juhlasuunnittelu_haasuunnittelu

kuva: Juhlahuuma

5. Muista yksityiskohdat

”Yksityiskohdat hurmaa. Hauskat pillit, itse tehdyt etiketit juomissa, koristellut lasit, kauniisti taitellut servetit… Ihmisillä on tapana muistaa pieniä yksityiskohtia, jotka ovat heitä ihastuttaneet. Isojen linjojen lisäksi kannattaa panostaa ainakin yhteen pikku detailiin.”

juhlahumua_juhlavinkit_juhlablogi_juhlakoristeet_yhteistyo_fantastic-playroom_ideoita-juhlien-koristeluun

kuva: Fantastic Playroom

 

Katsaus juhlatrendeihin:

(Jenni Kankainen / Juhlahuuma)

Juhlasuunnittelu – hääsunnittelu – somistukset – kukkapalvelut : Juhlahuuma.fi 

Syksyn 2016 trendinä on kukissa ja kimpuissa etenkin luonnonmukaiset, jopa itse poimitun -tyyliset kokonaisuudet. Kukissa saa nyt olla runsautta, kerroksellisuutta ja vihreän eri sävyjä. Tämän syksyn ehdoton hitti on erilaiset marjat osana kimppuja ja asetelmia.

Häissä ja muissa juhlissa yksi isoista trendeistä on ”creation food station”.  Tämä tarkoittaa käytännössä juhliin personoitua juoma- tai herkkupistettä, esimerkiksi cocktail-, kahvi-, tai suklaan maistelubaaria. Jos haluat viedä idean uudelle tasolle, kannattaa food stationia ottaa hoitamaan ammattilainen, joka pystyy samalla kertomaan tuotteista ja viemään maisteluhetken uudelle tasolle.

Syksyn ja ensi vuoden trendivärejä juhlissa ovat metallinhohtoiset sävyt. Syksyllä nähdään erityisesti kelta- ja ruusukultaa. Nyt yhdistellään rohkeasti metallinsävyjä myös keskenään.

 

Katso myös:

  Numerofoliopallot juhlissa

Vinkkejä teemajuhliin Kaikki Juhlakoristeet

Ida-Lotan vinkkipostauksen kokonaisuudessaan pääset lukemaan täältä.

Vastaa