Vinkit karkkibuffetin kokoamiseen

juhlahumua_juhlahuuma_juhlaa.fi_herkkusuiden buffa

Karkkibuffet on suosittu valinta häihin ja muihin juhliin. Se mukautuu helposti teemaan ja panostamalla hieman koristeluun, siitä saa näyttävän ja herkullisen katseenkerääjän juhlatilaan. Tähän blogipostaukseen on koottu vinkkejä karkkibuffetin kokoamiseen.

juhlahumua_juhlahuuma_juhlaa.fi_herkkusuiden buffa

 

Teema & Värit

Aluksi on hyvä päättää karkkibuffetin teema ja värit. Suosittelemme ottamaan häiden teeman huomioon myös karkkibuffetissa, jotta kokonaisuus säilyy yhtenäisenä.

Jos lempikarkkisi eivät sovi väriharmoniaan, voit aina liittää kauniin rusetin tai koristeen tarjoiluastian somisteeksi.

juhlahumua_juhlahuuma_juhlaa.fi_juhlatarvikkeet_juhlakoristeet_juhlasuunnittelu_hääsuunnittelu

Karkit

Suosittelemme valitsemaan 5-10 erilaista karkkia herkkubuffetiin. Karkkia on hyvä varata n. 100 g vierasta kohden. Yksittäispakattuja herkkuja riittää 1 kpl henkilöä kohden.

Karkkibuffaan kannattaa varata erilaisia vaihtoehtoja, jolloin jokaiselle vieraalle löytyy varmasti mieluisia vaihtoehtoja. Suussa sulavan suklaan rinnalle voi valita esimerkiksi kirpeitä hedelmäkarkkeja ja suolaista salmiakkia. Tyylikäs vaihtoehto on myös tarjoilla karkkibuffetissa pienempiä määriä erityisherkkuja (tikkarit, nekut, konvehdit, lakupötköt, fudget).

Yhä useammat hääparit päätyvät herkkubuffetiin, jossa yhdistellään makeita ja suolaisia naposteltavia. Kokonaisuuden voi rakentaa yhdistelemällä esimerkiksi seuraavia tuotteita:

sipsit // popcornit // pähkinät
kuivatut hedelmät // raakasuklaa
keksit // minidonitsit // cakepopsit
minileivokset // macaronit //marengit
karkit // hattara
hedelmät

karkkibuffet 2

juhlahumua_popparibaari_herkkubuffet

Tuotteiden valinnassa on tärkeää ottaa huomioon myös niiden säilyvyys. Esimerkiksi kuuma kesäpäivä ja suklaa eivät ole se toimivin yhdistelmä. Mikäli tiedossa on ruoka-aineallergioita, on kohteliasta huomioida ne myös karkkibuffetissa. Karkit on hyvä nimetä ja mainita kyltissä ainakin seuraavat tiedot:  sisältää pähkinää, gluteeniton, laktoositon, maidoton.

Suosittelemme myös valitsemaan yhden henkilön, joka huolehtii karkkibuffetin täytöstä juhlan aikana, jotta herkkuja on riittävästi saatavilla ja pöytä pysyy siistinä.

 

Mistä tilata karkit?

Suosittelemme lämpimästi Urjalan Makeistukkua, jonka verkkokaupasta voi tilata tuotteet vaikka suoraan kotiovelle. Makeistukun laajasta karkkivalikoimasta löytyy karkit häihin, synttäreille, ristiäisiin, nimiäisiin, vauvakutsuille ja erilaisiin teemajuhliin.

 

Tarjoiluastiat

Varaa tarvittava määrä tarjoiluastioita herkuille. Usein valitaan läpinäkyvät astiat, jotta karkit tulevat kauniisti esille. Esillelaitossa kannattaa huomioida karkkien erilaiset muodot ja koot. Esimerkiksi yksittäiset karkit, kuten isot toffeeneliöt, keksit ja cakepopsit, pääsevät oikeuksiinsa laakealla alustalla tai kakkutarjottimelle aseteltuina. Käyttämällä eri kokoisia tarjoiluastioita ja asettelemalla astioita eri tasoihin, saat näyttävyyttä tarjoilupöytään.

Muista:

  • Varmistaa, että juhlapaikalla on riittävästi pöytätilaa buffan toteuttamiselle.
  • Varata jokaiselle laadulle omat ottimet.
  • Jos karkkia jää yli, voi vieraita ilahduttaa kotiin vietävillä herkkupusseilla.

 

karkkibuffa

juhlahumua_blogi_kolmekymppiset_sviittibileet_herkkupöytä

Vuokraa tarjoiluastiat karkkibuffettiin

Karkkibuffetin koristeet

Mikäli haluat, että karkkibuffa herättää ihastelua ja tuo tilaan wow -efektin, suosittelemme panostamaan myös herkkubuffetin koristeisiin. Karkkibaarin koristelussa voi hyödyntää esimerkiksi seuraavia koristeita:

Paperikoristeet
Kirjainbannerit & Koristenauhat
Kirjainfoliopallot
Lightbox-valotaulut

Letter board -kirjaintaulut
Heliumilla täytetyt ilmapallot
Kauniit pöytäliinat (esim. glitterliina)
Kukat & köynnökset
Nauhakoristeet tarjoiluastioihin

juhlahumua_juhlatarvikkeet_juhlakoristeet_vuokrattavat tuotteet juhliin_karkkibuffet_astiat

kuva: kuokkavieraat

 

ideoita karkkibuffettiin || vinkit karkkibuffettiin // karkkibuffet ideoita

Anu

Vastaa